Solceller Falun

Solceller som sparar på elkostnaden

Låt oss installera solceller på ditt hus i Falun. Vi hjälper dig att ta steget i en klimatsmart framtid samtidigt som du sparar på dina elkostnader.

Välkommen att kontakta oss redan idag – vi erbjuder ett flexibelt helhetspaket där vi hjälper dig med allt från rådgivning till installation och uppföljning.

Klimatsmarta solceller i Falun med fullservice

Att investera i solceller innebär inte bara att du blir mindre beroende av el som kommer från icke-förnybara källor, du får chansen att spara pengar på elen. Vi installerar kostnadseffektiva solceller utan att kompromissa med kvalitet och driftsäkerhet.

När du installerar solceller så kan du spara på elräkningen redan från första dagen. Varje krona du investerar i dina nya solpaneler kommer du på sikt att spara in genom att använda din egen el eller sälja den du inte använder under varma sommardagar.

Du får ut maximalt ur varje solpanel

Vi kan erbjuda solceller med stor flexibilitet. Vi kan se till att du får ut maximal av varje enskild solcell och vi kan även följa dina paneler för att följa vad de producerar. Det gör att vi enkelt kan justera dina paneler om de inte producerar den önskade mängden eller på något annat sätt inte lever upp till våra generösa garantier.

Vi kan erbjuda privatpersoner och företag fullservicelösningar inom solceller. Vi är med dig hela vägen – från din första kontakt hjälper vi dig med myndighetskontakter, installation samt övervakning och support. Vi kan säkerställa att dina solceller i Falun når upp till dina höga krav.

Solceller Falun – passar de på just ditt tak?

En vanlig fråga som vi solcellsexperter får är denna: “kan jag ha solceller på mitt tak?”. Bor du i villa, radhus, kedjehus eller sommarstuga är svaret i de allra flesta fall ja. Men det finns några saker som kan vara värda att tänka på.

  • Årlig elförbrukning. Om dina solceller kan stå för 40 procent eller mer av din årliga förbrukning så är investeringen väl värd att göra.
  • Takets riktning och lutning. Solceller bör placeras på tak som är riktade mot syd, sydost eller sydväst för bästa möjliga produktion på årsbasis. För att installationen ska bli så kostnadseffektiv som möjligt är det bäst att låta solcellerna ha samma lutning som taket. Om du har ett platt tak så kan vi luta solcellerna en aning med hjälp av en ställning.
  • Instrålning. Kolla din lokala karta över Falun eller vart du än bor. På det sättet får du reda på hur mycket solljus som kommer att träffa just ditt tak. En solkarta för just Falun finns på falun.se.
  • Skuggning. Grundregeln är ganska självklar: ju mer solljus desto bättre. Anläggningar som ligger i skugga långa stunder producerar helt enkelt sämre. Det går oftast att anpassa ett tak med viss skugga till viss del för bättre soltillgång, men det är alltid helt klart bäst med ett helt skuggfritt läge. Då kan du utnyttja solens inneboende kraft bäst.
  • Takmaterial. Tyvärr går det inte att installera solceller på alla typer av tak. Eternittak är ett exempel på detta. Detta på grund av att sådana tak innehåller asbest som gör solcellerna svåra att installera samtidigt som arbetsmiljöregler inte kan motsvaras eftersom asbest är ett farligt ämne när det kommer ut i luften. Om du har ett eternittak så bör du byta ut det innan du installerar solceller. Även tak i papp eller lertegel är sämre anpassade för solceller, även om det kan fungera med vissa justeringar.

Välkommen att kontakta redan idag – vi erbjuder fullödiga lösningar inom solceller i Falun.

Din lokala leverantör av solceller i Falun. Smidig, enkelt & med högsta kvalitet!